Over ons

ASTUDE zadels

Astute, een nieuw Italiaans merk dat zich volledig toelegt op het vervaardigen van zadels. 100% Italiaanse zadels. Astute is namelijk de enige Italiaanse zadelmaker die nog daadwerkelijk in Italië ontwerpt en produceert. Alles voor het behoudt van Italiaanse design en vakmanschap.

Het stukje vakmanschap waar Astute prat op gaat zie je terug in de zadels. Zowel in het ontwerp als in de afwerking. Neem bijvoorbeeld de vorm van het zadel. Die is helemaal afgestemd op de menselijke anatomie. Zo zijn alle zadels volledig vlak om de zitbotjes beter te ondersteunen en, naar eigen zeggen, de druk op de zitbotjes met ruim 50% te verminderen. Een standaard zadel is 135mm breed. Breed genoeg voor de meesten. Daarnaast is het merendeel van de zadels ook in een 145mm brede ‘Pilarga’ uitvoering verkrijgbaar. De lengte van alle Astute zadels is 275mm. 

U-OPEN

Waarmee de jonge Italiaanse fabrikant zich echt onderscheidt is de U-OPEN base layer. Niet zomaar een zadel met uitsparing. Op deze basis laag komt de padding. Een opengewerkte base layer betekent trouwens niet dat alle Astute zadels ook aan de bovenzijde een uitsparing hebben. Je kan namelijk kiezen uit een SR uitvoering zonder uitsparing en VT uitvoering met uitsparing. Wat Astute onderscheidt ten opzichte veel concurrenten is het plaatsen van 4 ‘dwarsbalkjes’ om de stijfheid te bewaren. Het grote voordeel van de U-OPEN base layer is dat er 3 keer meer vulling op de base layer geplaatst kan worden. Komt het comfort zeker ten goede.

Comfort

TRI-DENSITY NES70 noemt Astute het. De padding waarmee de zadels gevuld worden. Astute gebruikt drie typen vulling. Vullingen die qua visco-elasticiteit verschillen, wat neerkomt op het hebben van zowel taaie als elastische eigenschappen. Ook wel ‘Memory Foam’ genaamd. Door met drie typen padding te werken, maakt Astute zadels die geleidelijk overgaan van hard en stug (punt van het zadel) naar zacht en comfortabel (achterzijde).

Wat ook voor comfort zorgt is het SPAS systeem. Een soort van ‘demper’ tussen de rails van het zadel en het zadeldek. Het ‘Shock Pad Absorber System’ absorbeert trillingen en voorkomt frictie tussen de rails en het zadeldek.

De zadels

Astude Skyline

De Astute Skyline is het instapmodel van Astute, al is dat niet helemaal de juiste typering van de Skyline zadels. De Skyline heeft namelijk titanium rails. Dat zegt iets over de kwaliteit die Astute levert. De base layers maakt Astute van nylon. De TRI-DENSITY NES70 padding zorgt voor een comfortabele rit.

De Skyline is zowel in SR (zonder uitsparing) en VT (met uitsparing) versie verkrijgbaar. Daarnaast kan je kiezen voor een 135mm breed zadel of de 145mm brede Pilarga uitvoering. De Skyline is ook verkrijgbaar in een MTB uitvoering. Extra padding zorgt voor meer ‘grip’ zodat je beter op je zadel blijft zitten. Overigens zijn alle Astute zadels zowel op de weg als in het bos te gebruiken.

Astude Skylite

De Skylite is de grote broer van de Skyline. De full carbon rails en een met carbon verstevigde nylon base layer maken de Skylite net wat lichter dan de Skyline. De base layers zijn gevuld met de TRI-DENSITY NES70 padding. De SPAS ‘dempers’ zorgen voor net wat meer comfort. De Skyline is zowel als SR (zonder uitsparing), VT (met uitsparing) en Pilarga (145mm breed) uitvoering verkrijgbaar.

Astute Skycarb

De Skycarb is het beste dat Astute te bieden heeft. Beter kan niet. Zo heeft de Skycarb full carbon rails en eveneens helemaal uit carbon vervaardigde base layers. Het SPAS systeem reduceert trillingen. De TRI-DENSITY NES70 padding zorgt voor een comformtabele rit. Alleen verkrijgbaar in een standaard 135mm brede VT (met uitsparing) versie.

 

Passie, innovatie en design

Drie termen die Astute typeren. De wil om om Italiaans vakmanschap te behouden en innovatieve en gelikte zadels te maken levert lichte, comfortabele en tot in het kleinste detail goed afgewerkte zadels op. Als je het ons vraagt een meer dan welkome nieuwkomer op de (over)volle zadelmarkt.

Kijk voor een volledig overzicht van alle Astude zadels op CarbonBike

Contact Formulier
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Service

Wij zijn pas tevreden als u dat bent,
en daar doen we dan ook ons uiterste best voor. Door te luisteren naar uw wensen en behoefte kunnen we u van het juiste advies voorzien in uw keuze voor een racefiets.

Adres

Vecchio Sport
Vondelingsplaat 42, Zierikzee

0640275769
info@vecchiosport.nl
Ma. Di. en Do.   19.00 – 21.00 uur
Andere tijden of dagen op telefonische afspraak.

Copyright © 2024 VecchioSport.nl | Officieel Pinarello dealer